Beregn renters rente hurtigt med vores beregner

Vil du gerne have svar på, hvad renters rente er? Er du interesseret i at beregne, hvor mange penge du kan tjene gennem renters rente på din bankkonto? Så læs med her, og lær mere!

kr.
%
kr.
Rentetilskrivning
Vist datoformat
ÅrBalance
20251.170 kr.
20261.348,50 kr.
20271.535,93 kr.
Investeret beløb1.000 kr.
Månedligt tillægsbeløb360 kr.
Slutbeløb1.535,93 kr.

Hvad er renters rente?

Renters rente er penge, du tjener på din rente i banken.

Har du for eksempel 5.000 kr. på din konto med en årlig rente på 3,5%, vil du efter et år have tjent 175 kr. Der står nu 5.175 kr. på din konto, stadigvæk med en rente på 3,5%. Året efter igen vil du derfor have tjent ca. 181 kr. på grund af renters rente.

Det vil sige dit oprindelige beløb + renterne * den årlige rente på 3,5%.

Renters rente betyder, at du tjener renter på tidligere renteindtægter ud over det oprindelige beløb, du indbetalte. Det sikrer dig, at dit afkast vokser mere for hvert år – også selvom renteniveauet forbliver det samme.

Effekten af renters rente er især tydelig over længere tidsperioder. Jo længere tid dine penge får lov til at vokse, jo mere vil renters rente bidrage til dit samlede afkast. Det gælder dog ikke kun for opsparing, men også for gæld. Hvis du har gæld og betaler renter, kan renters rente også arbejde imod dig, og din gæld kan stige hurtigere, end du måske forventer.

I praksis betyder det, at det er en fordel for dig både at begynde at spare op tidligt, og at afbetale din gæld tidligt/hurtigt. Renten er derfor et stærkt værktøj, der både kan arbejde til din fordel eller imod dig, afhængigt af hvordan du bruger det.

Hvad er en renters rente beregner?

En renters rente beregner tager højde for rentesatsen og dit oprindelige indskud. Derfra får du muligheden for at se, hvor meget dine penge vokser over tid. Du kan derfor se beregneren som en god motivator til at spare flere penge op, så du også får mere i rente og dermed mere ud af renters renteprincippet.

Derudover kan du tilføje et fast månedligt opsparingsbeløb til renters renteberegneren. På den måde kan du se effekten af, hvor meget selv små beløb kan vokse sig store overtid ved hjælp af renters rente.

Det er værd at nævne, at renteniveauet både stiger og falder i løbet af opsparingsperioden. Du kan derfor ikke regne 100% med den oprindelige rente, din bank tilbyder dig, da den påvirkes af Nationalbankens rentesatser. Men du kan ved hjælp af beregneren stadig få et indblik i, hvor meget du kan tjene via renters renter.

Hvordan bruger jeg en renters rente beregner?

En renters rente beregner indeholder diverse funktioner, du skal bruge for at udregne, hvor meget din opsparing vil stige over tid. Her gennemgår vi dem punkt for punkt, så du hurtigt kan beregne renters rente for din opsparing.

  • Startbeløb: Indtast det indskud, du starter din opsparingskonto med.

  • Rentesats: Indtast den aktuelle rentesats på den opsparingskonto, du ønsker at bruge.

  • Månedlige tilføjelser: Indtast det opsparingsbeløb, du ønsker at indsætte hver måned.

  • Opsparingsperiode: Indtast det antal år, du ønsker at spare pengene op.

Som du kan se, giver beregneren dig både et overblik via en tabel, et linjediagram og et søjlediagram. På den måde kan du nemt og hurtigt se, hvor meget du kommer til at tjene via renters rente i løbet af de antal år, du vælger.

Hvad er effekten af renters rente?

Da renten efter de første år ikke kun beregnes på det oprindelige beløb, men også på tidligere optjente renter lagt oven i det oprindelige beløb, accelererer væksten over tid. Selv små årlige rentesatser kan derfor føre til betydelige beløb, når de har tid til at akkumulere over flere år.

For at illustrere det har vi lavet en tabel nedenfor, hvor du kan se, hvor meget 100.000 DKK kan vokse over 10 år med en gennemsnitlig rente på 5%.

År | Beløb | Renteafkast

1 | 100 000 | 5000

2 | 105 000 | 5250

3 | 110 250 | 5512.5

4 | 115 762.5 | 5788.12

5 | 121 550.62 | 6077.53

6 | 127 628.15 | 6381.4

7 | 134 009.56 | 6700,47

8 | 140 710 | 7035.5

9 | 147 745.54 | 7387.27

10 | 155 132,8 | 7756,54

I alt 162 889,46

Uden at foretage en eneste ekstra indbetaling kan du tjene 62.889 kroner over 10 år, hvis renten forbliver på 5 procent. Effekten bliver endnu bedre, hvis du har mulighed for at lægge et månedligt beløb til side. Kan du for eksempel spare 2.000 kr. op hver måned, ender du med 476.560 kroner over en 10-årig periode.

Tips til dig, der vil have mest muligt ud af renters rente

I dag er det nemmere end nogensinde at oprette en opsparingsaftale hos de danske banker. Men hvordan sikrer du dig, at du får mest muligt ud af aftalen? Her har vi samlet en række tips til dig, der gerne vil udnytte renters rente til fulde og have mest muligt ud af din opsparing:

1. Arranger automatiske overførsler til din opsparing

For at sikre, at du holder dig til din opsparingsplan, kan det være en god idé at oprette automatiske overførsler fra din lønkonto til din opsparing hver måned. På den måde er det langt nemmere at spare op og undgå at bruge for mange penge i løbet af måneden. De fleste opsparingskonti giver dig mulighed for at oprette automatiske overførsler hver måned. Finder du det ikke i din netbank, kan kundeservice sikkert hjælpe dig med det.

2. Opstil et månedligt budget

Få et godt overblik over dine udgifter hver måned, så du undgår at bruge de penge, du havde planlagt at spare op. Læg et budget for alle dine udgifter pr. måned for at finde penge, du kan spare. Mange vælger desværre at droppe deres opsparingsaftaler, hvis de ikke har råd til det i deres hverdag. Hos Moneezy anbefaler vi dog, at du altid sætter et beløb til side – lige meget hvor stort eller småt det er.

3. Prioriter at betale af på din gæld

Hvis du har ubetalt gæld, skal du altid prioritere den frem for din opsparing. Kan du gøre begge dele, er det selvfølgelig at foretrække, men gæld har som regel en højere rente end den, du ville få på en opsparingskonto. Det betyder, at du kan ende med at tabe penge, hvis du ikke prioriterer tilbagebetalingerne på gælden.

4. Giv din opsparing et ekstra løft

Vi får alle lidt ekstra penge i løbet af året. Uanset om det er skattepenge, feriepenge eller måske en julebonus. Sæt nogle af disse penge til side til din opsparing, for at give den et ekstra løft og dermed få mere ud af renters renteprincippet.

5. Overvej nye opsparingsmuligheder hen ad vejen

Der er mange forskellige opsparingsmuligheder i Danmark. Stadig mere populært er det at investere i aktier, ETF’er og værdipapirer. Går rentemarkedet i den forkerte retning, kan aktiekonti, rentefonde eller andre opsparingsformer være din redning.

»» Læs mere om aktier her.

Sæt dig et fornuftigt mål for din opsparing

Hvad er det, du sparer op til? Er det en ny bil, din pension eller måske en rejse eller et udlandsophold til dig selv eller dine børn? Tænk over, hvad du sparer op til, og lav en opsparingsplan derefter.

Vælger du at sætte dine pengene ind på en konto med højere renter, er det ofte mindre fleksibelt at trække pengene ud derfra. Planlæg derfor gerne din opsparing efter, at du ikke skal røre pengene på kontoen lige foreløbigt.

Sæt et konkret mål for, hvor mange penge du vil spare op i løbet af året, og følg regelmæssigt med i, hvor tæt du er på dit mål. Det vil give dig mere motivation i forhold til at spare op uden et klart mål og formål, da du kan se frem til, hvad du vil bruge pengene på.

Kan det være en god idé at låne penge i stedet for at spare op?

At låne penge kan være en stor fordel, når det for eksempel drejer sig om store køb som et hus eller en anden ejendom. Desuden kan det i nogle tilfælde betale sig at købe det, man har brug for, hvis det er på tilbud, og man kan betale pengene tilbage hurtigt.

Det er dog normalt mere rentabelt at spare penge op til at købe det, du har brug for, så du ikke skal låne pengene andetsteds til en høj rente.

Konklusion

En renters rente beregner er et fremragende værktøj til dig, der gerne vil tjene penge passivt på en opsparingskonto, og vil vide, hvor meget du kan tjene. Det er desuden mere motiverende at se, hvor meget dine penge kan vokse med tiden, end at tjekke dit kontoudtog en gang om året.

Sæt dig klare opsparingsmål, og sørg for at overholde din opsparingsaftale ved at prioritere det i dit månedlige budget. Slå dig løs med beregneren, og se hvor mange penge, der venter dig.

Se ledige lån