Låneberegner: Enkel og effektiv økonomisk planlægning

kr.
%
kr.
kr.
Betalingshyppighed
juli 2024198,34 kr.4,17 kr.217,51 kr.801,66 kr.
august 2024199,17 kr.3,34 kr.217,51 kr.602,49 kr.
september 2024200,00 kr.2,51 kr.217,51 kr.402,50 kr.
oktober 2024200,83 kr.1,68 kr.217,51 kr.201,67 kr.
november 2024201,67 kr.0,84 kr.217,51 kr.0,00 kr.
Ansøg nu

Vores låneberegner er et effektivt værktøj, der hjælper dig med at beregne potentielle omkostninger ved dit kommende lån.

Måske er du i en situation, hvor du overvejer at ansøge om et kviklån eller forbrugslån? I så fald kan du få et overblik over de mulige omkostninger, der kan opstå i den forbindelse. Ved blot at indtaste dit lånebeløb, rentesatsen og løbetid, får du på ingen tid tegnet et billede af, hvilke økonomiske omkostninger et eventuelt lån vil medføre.

Låneberegneren er en nyttig funktion, der gør det muligt at træffe bedre finansielle beslutninger samt skabe et godt grundlag for din fremtidige økonomiske planlægning.

Hvad er en låneberegner?

Når du overvejer at optage et lån, uanset hvilken type der er tale om, er det altid en god idé at beregne, hvad lånet vil koste dig i det lange løb.

En låneberegner er et digitalt værktøj, der er designet til at gøre det lettere for dig at beregne omkostningerne ved at låne penge. Værktøjet vil hjælpe dig til at vurdere, hvorvidt du kan tilbagebetale det givne lån – uden at komme i en vanskelig økonomisk situation.

Du kan sagtens lave beregningerne uden det digitale værktøj, men hvis du synes, det er vanskeligt at holde styr på alle tallene, er den digitale låneberegner oplagt at bruge. Låneberegneren tager endda højde for forskellige ting såsom, hvor meget du ønsker at låne, rentesatsen samt hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være. På baggrund af disse data beregner den dine månedlige betalinger, samlet betalt rente og de samlede omkostninger for lånet fra start til slut.

Hvorfor bør du bruge en låneberegner?

Den finansielle verden er kompleks, og derfor kan det være svært at finde frem til de reelle omkostninger på egen hånd – medmindre du har godt kendskab til denne verden.

En låneberegner kan derfor være dit digitale, finansielle kompas i en kompleks verden, de færreste forstår sig på. Det betyder også, at du i højere grad vil være i stand til at forstå konsekvenserne ved at låne, hvilket giver dig mulighed for at træffe bedre og klogere beslutninger, der er gode for din økonomiske situation.

Du behøver ikke bruge en låneberegner for at låne penge, men det kan være et klogt valg, hvis du vil være sikker på at undgå forkerte beregninger.

Hvordan bruger man en låneberegner, når man tager et lån?

Det er enkelt og ligetil at bruge en låneberegner, og her er præcision nøglen til det bedste resultat.

 • Første trin er at indtaste det beløb, du ønsker at låne samt rentesatsen og løbetiden, som er den periode, du ønsker lånet skal løbe over.

 • Du kan også vælge at tilføje oprettelsesgebyr, månedligt gebyr og betalingsfrekvens til beregningen.

 • Du bør dog især have fokus på rentesatsen, da selv en lille procentændring kan påvirke de samlede omkostninger på lånet.

Vi anbefaler også, at du afprøver forskellige løbetider for at finde frem til en månedlig betaling, der passer til dit budget. Husk, at dette beløb hverken må være for højt eller for lavt. Det er dog afgørende at tage højde for ikke kun de månedlige betalinger, men også den samlede omkostning af lånet – inkl. renter.

Hvad betyder de enkelte felter?

 • Lånebeløb: Det samlede beløb, du ønsker at låne.

 • Rentesats: Omkostningen ved at låne i procent.

 • Låneperiode/løbetid: Perioden, hvor du afbetaler på lånet, fra start til slut.

 • Oprettelsesgebyr: Et engangsgebyr, du kan blive opkrævet ved lånets begyndelse. Det tilføjes ofte til lånebeløbet og påvirker dermed den samlede sum, du skal betale tilbage.

 • Månedligt gebyr: Et gebyr, der bliver opkrævet hver måned i løbet af låneperioden. Det kan inkludere administrative omkostninger og andre servicegebyrer.

 • Betalingsfrekvens: Angiver, hvor ofte du skal foretage betalinger på lånet. Denne kan være månedlig, kvartalsvis eller årlig.

Eksempel på en låneberegning

Et scenarie på et kommende lån kunne fx lyde som følgende:

Du skal renovere dit køkken og ønsker at tage et lån på 80.000 kr. Du vælger en løbetid på 12 måneder samt en rente på 10%.

I dette tilfælde får du ikke rentefradrag. Dit lån kunne i denne forbindelse se således ud:

 • Rentebetaling: 8.333 kr.

 • Månedlig betaling: 3.680 kr.

 • Samlede tilbagebetaling: 88.333 kr.

Hvilken type af lån kan du bruge en låneberegner til?

En digital låneberegner er alsidig og kan anvendes til forskellige typer af lån. Det kan være et forbrugslån, billån, boliglån, SU-lån eller et online kviklån. Uanset hvilken låntype du ansøger om, giver låneberegneren dig nyttig information samt indsigt i omkostningerne og tilbagebetalingen. Derfor kan du anvende låneberegneren uanset dit låneformål.

Hvordan sammenligner man lån ved hjælp af en låneberegner?

At sammenligne lån er altid en god idé, før du optager et lån. Når du sammenligner lån, stiller du dig selv langt bedre til at kunne vælge et lån, der passer godt til dig og din økonomi.

Denne sammenligning hjælpes på vej med en låneberegner. Vi anbefaler, at du sammenligner månedlige betalinger, samlet betalt rente og de samlede omkostninger for hvert lån.

I sidste ende er låneberegneren en usynlig ledsager, der guider dig gennem lånets finansielle labyrint. Ved at bruge dette værktøj tager du kontrol over din økonomiske fremtid og sikrer, at du foretager en velovervejet investering, der gavner dig både i dag og i fremtiden.